Pikkukaapin kaveri

4 – KopioKiireisen syksyn katkaisee ihana mökkiviikonloppu! Ajoimme eilen illalla mökille ja olimme perillä vasta illan pimentyessä. Ulkona oli 7 astetta lämmintä ja sisällä vähän lämpimämpää. Tavarat nosteltiin äkkiä sisälle ja ihmiset vuorautuivat lämpimillä vaatteilla. Molemmat koirat kirmasivat pitkin pihaa kuonot maata nuuskutellen. Mies sytytteli molemmat uunit ja ennen nukkumaanmenoa koko mökin alakerta oli suloisen lämmin. Nukahdimme kaikki mökkirannan hiljaisuuteen kuin kytkimestä, koirat mukaan lukien.

En tiedä kovin monta mukavampaa tapaa herätä, kuin aloittaa uusi päivä kuuntelemalla tulen ritinää. Minä aamu-unisempana sain vielä nousta valmiiseen aamupalapöytään! Sade ropisutteli vaivihkaa kattoa ja päätimme pyhittää tämän päivän lököttelylle kirjojen parissa. Kirjastoreissu piti siis tehdä. Reissun ajaksi lykkäsin omenahyvän uuniin. Uutena kauniina ”laskutasona” pönttöuunin vierellä toimii nyt kotoa tuotu vanha puutuoli. Lasikaappi ja tuoli muodostavat herkullisen tummahkon parin valkoista seinää vasten.

3 – Kopio

5 – Kopio

Omenat herkkuumme napattiin mukaan kotoa, sillä emme ihan itseksemme kehdanneet mennä keräämään omppuja kunnantalon pihalta. Viime vuonna ruusukahvikuppimme olivat näyttelyssä kylällä ja kuppeja pois hakiessamme keräsimme ison satsin omppuja mökille – luvan kanssa. Mökille palatessamme meitä odotti ihana makea välipala nautittavaksi kuka glögin kuka kahvin kanssa. Saa nähdä, minä vuonna omenaherkut saadaan aikaiseksi mökin omenoista. Elättelen toivetta, että näin kävisi jo pian. Kukkivathan puut tänä kesänä ensi kertaa!

2 – Kopio

Huomenna on luvassa vähän pihahommia, joskin sade on jo tällekin päivälle lakannut. Pehmeää lämpöä säteilevä pönttöuuni ja vieressä peiton alla kyhnöttävä tytär voittavat tänään enimmän ulkoilun. Toki pientä pihailua on jo tehty. Koirien kanssa käytiin äsken katsastamassa lähitienoon kanttarellipaikat ja saalistakin kertyi parin litran verran. Kesäkurpitsoita oli kasvanut sellainen keko, että ainakin osa on pakko suosiolla keittää soseeksi pakkaseen. Pihan kukkaloisto alkaa jo himmetä, mutta vielä löytyi iso kippu syksynkeltaisia kukkia maljakkoon. Lähtiessä taidan kyllä napata ne mukaan!

 

Jätä kommentti