Kaunista kyläpäiviltä

11

Jo yli viikko on vierähtänyt siitä, kun kävimme mökkipaikkakuntamme perinteisillä kyläpäivillä. Tapahtuma kuuluu meidän perheen ”must-listalle”, sillä näiltä päiviltä ei ohjelmaa puutu. Vuosien varrella on mm. korikiipeilty, kuunneltu konsertteja, katsottu kesäteatteria ja tietysti ihasteltu paikkakunnan kätevien ihmisten aikaansaannoksia. Lasten ja muidenkin suosikki taitaa olla pieni kotieläinnäyttely, jota kävimme jälleen joukolla ihastelemassa. Tällä kertaa myyntikojuilta tarttui mukaan ihania virkattuja palloja.

Kauniiden virkattujen pallojen sijoituspaikka on vielä auki, mutta toistaiseksi olen päätynyt säilyttämään niitä emalikulhossa. Luultavasti teen palloista jonkin sorttisen valonauhan, jonka voi ripustaa vaikka ikkunaa koristamaan. Ehkä olisi myös parasta kuskata ihanuudet talveksi kotiin. Minulla ei ole kokemusta moisista, mutta arvelisin, että ne voivat ottaa nokkiinsa talviajan kosteudesta lämmittämättömässä mökissä.

5

2

Jostain lähitilalta (en edes tiedä, mistä) kyläpäiville tuodaan aina pieni kokoelma toinen toistaan suloisempia kotieläimiä. Silityksiä ja paijauksia saavat tietysti eniten poikaset, olivatpa ne mitä lajia tahansa. Katsojia tälle kokoelmalle riitti varmasti koko esittelyn ajaksi. Vuohet saivat välillä toteuttaa itseään ja piipahtaa aitauksensa ulkopuolella kiipeilemässä. Kepeästi jalka nousi ja kivelle vuohi kiipesi yhdessä hujauksessa. Sieltä korkealta onkin hyvä katsella maailmaa.

Tiedoksi vielä niille, jotka ovat seuranneet blogiani jo aiemmin tänä kesänä: Harmaasieppopoikue varttui onnistuneesti ja lensi maailmalle! Sattumalta näimme kahden viimeisen (neljästä poikasesta) ensilennot suoraan pesältä noin 15 metrin päähän tammen oksalle. Tuli hauskasti sellainen juhlallinen ja onnistunut olo, vaikka ansio onnistuneesta pesinnästä kuuluu tietysti ahkerille sieppovanhemmille. Saa nähdä, kuka pesii terassillamme ensi kesänä…

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s