Perinteiset pikkujoulut ;)

 

6 – Kopio

5 – KopioSyysloma koitti jälleen ja sen myötä ajelimme mökille pikkujoulun viettoon. Taitaa nälkä kasvaa syödessä, mikäli kuusen koko siitä mitään kertoo.  Laitoimme mökin jo melkein talvikuntoon viime reissulla, joten pääsimme heti illansuussa ”tonttuilemaan”.

Tullessamme mökin sisällä oli kylmempää kuin ulkona, joten uunit sytytettiin ovet ja ikkunat selällään. Mökin ikkunoiden ulkopinnat olivat huurussa, mutta sisältä mökki lämpeni parissa tunnissa. Sytyttelin saman tien kynttilöitä, vaikka akussa olisi hyvin riittänyt virtaa. Kynttilän- ja takkatulen valossa joulun kuvitteleminen onnistuu sähkövalaistusta paremmin, ainakin minun mielestäni. Perinteinen kuusen paikkakin kävi liian pieneksi, joten kuusi laitettiin pihanpuoleisen ikkunan eteen. Viime talven alennusmyynneistä ostetuilla uusilla tähdillä koristettu kuusi sai myös muutaman aidon kynttilän oksilleen.

1 – Kopio

4 – Kopio

9 – Kopio

Pikkujoulujen ohjelmaan kuului saunomista ja herkuttelua ja takkatulen ääressä lukemista. Jokainen sai yhden pienen lahjan, joskin laiskuus voitti ja ne jäivät paketoimatta. Osa pikkujoulujemme herkuista varmaan lasketaan kategoriaan jouluherkut (glögi ja piparit), mutta bruschetta taitaa olla ihan uusi jouluruoka. Mökkirannan hiljaisuus oli huumaava ja melko pian iltapalan jälkeen raukeus valtasi juhlijat. Tulen humina ja palavien puiden ritinä tuudittelivat meidät suloiseen uneen.

10 – Kopio.jpg

 

2 – Kopio

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s