Sato kypsäksi uhkailemalla?

1 – Kopio

6 – Kopio

5 – KopioTänä vuonna laitoin mielestäni varsin hyvissä ajoin kesäkasvien siemenet itämään. Taimikasvatus onnistui samettiruusuja lukuun ottamatta oikein hyvin. Nyt elokuun alkupuolella tuntuu kuitenkin siltä, että valmista ei meinaa tulla millään. Kuukausi- ja tavallisia mansikoita on saatu muutama kourallinen, salaattia ja yrttejä on riittänyt mahtavasti, mutta tomaatit (ne, joita odotan eniten) vain kukkivat ja kukkivat. Kesäkurpitsoitakin ollaan tähän mennessä syöty vain kaksi, nekin varsin pieninä.

Päätin ottaa järeät keinot käyttöön. Mies nimittäin ihmetteli, että mitä puuhaan tomaattien kanssa. Sanoin juttelevani, koska olen kuullut sen parantavan kasvua. Kuulemma uhkailu tuskin auttaa tomaatteja kypsymään! 😉 Tiukkasanaista jutustelua enemmän luotan vinkkiin, jonka joskus luin jostain puutarha- tai sisustuslehdestä. Siinä neuvottiin katkaisemaan tomaattien latvat, jotta uusia nuppuja ei enää muodostuisi. Tämän sekä lehtien karsimisen pitäisi saada tomaatit kypsymään nopeasti. Tuloksia odotellaan vielä.

2 – Kopio

Kun kesäkausi on lopuillaan, siirsimme ämpäreissä kasvavat tomaatit kotiin talon seinustalle. Aiempien vuosien vahingoista viisastuneina, ämpärit pakattiin niin huolellisesti, että yhtään oksaa ei katkennut. Kasvihuonekkeen tomaatit sen sijaan jäivät kasvamaan ja kypsymään mökille. Ensi vuonna lasien alle istutetaan vain salaattia ja yrttejä, sillä näköjään edes pieneksi mainostetut kirsikkatomaatit eivät pysy sopivan pieninä kyseiseen rakennelmaan.

4 – Kopio

3 – Kopio

Samettiruusujen toinen kylvökerta onnistui yli odotusten. Luulisin, että lähes jokainen siemen iti. Olen kaivellut pikkuruisia taimia lusikalla pitkin kasvukautta ja istuttanut kukkapenkkien tyhjiin kohtiin. Siitä huolimatta samettiruusuämpärit pullistelevat. Täydet ämpärit koristavat nyt kotipihan portaikkoa, sillä tämän vuoden sademäärillä en uskaltanut jättää ämpäreitä likoamaan sateeseen. Reiälliset istutusastiat saivat jäädä mökille. Toivon, että niiden kukkaloistosta riittää koko loppukesäksi ja vielä pitkälle syksyyn!

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Sato kypsäksi uhkailemalla?

  1. Tomaatteja odotellaan täälläkin… 🙂 Olen saanut maistaa kaksi kirsikkatomaattia, ja muutama lisää punertaa parhaillaan. Kyllä se vaan tuntuu silti kestävän ja kestävän… Karsin alalehdet jo aiemmin tällä viikolla ja latvan katkaisukin on kohta ajankohtainen. Kaikkea muuta satoa onkin tullut jo ihan kivasti, mutta ne tomaatit. Munkin täytyy varmaan käydä vähän jututtamassa omiani… 😉

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s