MAKKALAA

2 – KopioOtsikossa ei ole virhettä, vaan makkala on ruoka, jota saariretkellä syödään. Mikäli kalaonni kukoistaa, syödään kalaa ja mikäli ei, syödään makkalaa. 😉

Jokavuotinen retki lähisaareen on jälleen tehty. Tänä kesänä retkipäätös tehtiin heti, kun sää lämpeni sopivasti. Päivä olikin mitä lämpimin, vaikka loppupuolella retkeä uhkaavat pilvet lähestyivät. Onneksemme pilvet kiersivät meidät ja saimme retkeillä loppuun asti lämpimässä ja kuivassa säässä.

Saareen on vähän yli kilometri mökkirannastamme. Emma-amme olisi jaksanut hyvin kantaa tämänkertaisen retkueemme, mutta matkasimme silti perille kahdella kulkuneuvolla. Lapset meloivat vuorotellen kajakilla ja aikuiset kuljetti perille sähkömoottorilla varustettu vene.  Koirat istuivat törstinä veneen pohjalla tähystellen veden pintaa. Isommalla koiralla on jo monen kesän verran kokemusta veneilystä, mutta pienempi vielä opettelee istumaan rauhassa veneessä. Onneksi pienen koiran uusissa pelastusliiveissä on kätevä kahva, josta yli-innokasta matkustajaa voi pitää paikoillaan.

7 – Kopio

Perillä toimitaan jo tutun kuvion mukaan. Saari, joka on melko pieni, pitää ensin kiertää. Kierroksella tarkistetaan talven aikana kaatuneet puut, ihastellaan saaren toisessa reunassa olevaa jättikiveä ja kiivetään haaroittuneeseen kuuseen. Koirat juosta jolkottivat vapaana ympäriinsä, koska tähän aikaan ei ollut enää pelkoa linnunpoikasten hätistelystä. Punakarvainen ystävämme vietti suunnilleen yhtä paljon aikaa vedessä kuin maalla. Se rakastaa kahlaamista ja haukkailee mielellään vettä välillän kyykistyen mahaansa myöten rantaveteen.

4 – Kopio

3 – Kopio

Tällä kertaa söimme makkalaa, sillä lämmin ilma oli ajanut kalat pois matalista rantavesistä. Saaren kalliolla on ollut jo vuosia kivistä rakennettu nuotiopaikka. Sen viereen levitettiin viltit löhöilyä varten. Eväskorista kaivettiin salaatit makkal(r)an kaveriksi ja nautittiin hetki lämpimästä kesästä.

1 – Kopio

Joku radiokanava peräänkuulutti paikkoja, joissa on pakko ainakin kerran kesässä käydä. He ajattelivat lähinnä nähtävyyksiä, kahviloita ja sen sellaisia. Mikäli minulta asiaa kysellään, oman järven pikku saari on ehdoton vierailukohde. Ilman retkipäivää ei ole kunnon kesää!

Yksi kommentti artikkeliin ”MAKKALAA

Jätä kommentti